Route Dodekanesos

De eilandengroep Dodekanesos ligt in de Egeïsche en Middellandse Zee en is zowel bereikbaar vanuit Griekenland als Turkije. Letterlijk betekent het 12 eilanden, maar eigenlijk telt deze eilandengroep veel meer eilanden. Ze horen pas sinds een eeuw officieel bij Griekenland, daarvoor zijn er steeds andere overheersers geweest. Sinds de oudheid achtereenvolgens: Romeinen, Byzantijnen, Kruisvaarders, Venetianen, Turken, Italianen en tenslotte Engelsen. Veel van deze heersers hebben hun sporen in de vorm van huizen, kerken, kastelen, burchten en moskeeën nagelaten. Ondanks alle invloeden zijn de eilanden nu door en door Grieks.

De meeste eilanden zijn klein, maar hebben allemaal hun eigen sfeer en karakter. U stapt zo van boord voor een leuke rondwandeling. Ook is het overal heel gemakkelijk om een scooter of auto te huren en even wat verder het binnenland in te gaan, bijvoorbeeld naar de vulkaankrater op Nysiros. Als u wilt kan onze lokale Griekse agent ter plaatse ook een fietstocht met een gids of een excursie regelen, bijvoorbeeld naar een Grieks-Orthodox klooster.

Route noord

De 8-daagse reis naar de noordelijke Dodekanesos brengt u naar Leros, Patmos, Lipsi en Kalymnos.

Route zuid

De 8-daagse reis naar de zuidelijke Dodekanesos eilanden gaat via Kos naar Nisiros, Tilos en Symi.

Vertrekplaats

U vliegt naar Bodrum met Corendon. Onze transferbus haalt u op en brengt u rechtstreeks naar het schip in de haven. Meteen na aankomst aan boord op zaterdagmiddag vertrekt u om met het schip en de passagiers door de douane te gaan (Turkije uit). U gaat op weg naar het eerste Griekse eiland om daar opnieuw door de douane te gaan (Griekenland in). Om aan te geven dat het schip is ingeklaard wordt ook de Griekse vlag aan boord gehesen. Als alle formaliteiten zijn vervuld kunt u uw eerste eiland gaan verkennen. Aan het einde van de reis komt u weer aan in de haven van Bodrum. Tip: verleng uw vakantie met enkele nachten in een hotel. Wij hebben een aantal leuke boetiekhotels in ons aanbod.